Lørdag d. 2/9-17 deltog TMS Ringsteds U14P hold to i HRØ’s niveaustævner til A-rækken. Ringsted pigerne var blevet placeret i vestpuljen sammen med Raklev GI og Holbæk, og skulle spille deres kampe i Røsnæs Hallen tæt ved Kalundborg. Pigerne var glade, spændte og tydeligvis begejstrede for at skulle tilbringe endnu en dag i hallen – til trods for at de i forrige weekend var i Kolding (se tidligere referat: U14P til Opstartsstævne i Kolding).

Inden vi kom afsted havde pigerne fået udleveret deres nye spilletøj fra Salming, med navn og selvvalgt nummer på ryggen. Det var med til at løfte humøret for selv den mest morgensure teenager kl. 09:00 en lørdag morgen. Første kamp stod mod Holbæk der fremmødte med 14 spillere, hvilket stod i kontrast til de 10 spillere, som TMS havde været tvunget til at tage med, da der op til kampen var kommet 4 afbud og en skade. Holbæk kom da også blæsende fra start og lignede et hold der ville tromle TMS pigerne ud af banen, især ved stillingen 1-6 så tingenes tilstand kritisk ud. Forsvaret var usammenhængende og med for lidt energi, hvilket førte til at Holbæks dygtige bagspillere blæste derudaf. Ringsted fik langsomt stabiliseret forsvaret mere og mere, men havde svært ved at finde de offensive løsninger. Det betød at pausestillingen var 4-14. I pausen blev der talt om vigtigheden ved at hjælpe sin holdkammerat ved siden af sig selv i forsvaret, da det jo, som bekendt, kun er hende med bolden der kan score målene. Det så ud til at hjælpe, hvilket også betød at målmand, Mariem Hady, kom godt fra start med en række gode redninger. Pigerne bar det forbedrede forsvarsspil med sig op i angrebet og især Anna Werner, samt Malou Leisner skal have stor ros for at yde en stor angrebsmæssig indsats. Der blev også eksperimenteret med offensivt forsvar, hvilket Holbæk havde meget svært ved at åbne op for. Alt i alt en flot halvleg, som TMS kun taber 10-8, og kampen slutter derfor 24-12. Hvis pigerne var kommet bedre fra start havde kampen formentlig set helt anderledes ud – hvem ved? Kampens spiller blev helt fortjent Anna Werner.

Efter kampen mod Holbæk var der en, fra HRØ’s side, indlagt pause på 3,5 time. For den objektive tilskuer kunne det virke sært at der i den mellemliggende periode skulle afvikles et U16 pige 2. divisions niveaustævne, når nu der kun manglede 1 kamp fra vores pulje at blive færdigspillet. Vi lader den stå der, og hæfter os ved at ventetiden blev brugt på hygge og socialt samvær. Herunder en fodboldkamp mellem alle pigerne mod Jonny og undertegnede, som desværre endte med at koste trænerteamet 10 til armene. Og så nævner vi ikke noget om det tvivlsomme målmandsspil, som målvogterne til tider præsterede!

Kamp to var mod Raklev GI, som i deres første kamp havde set skræmmende gode ud. Der blev derfor til det taktiske oplæg talt om at det var vigtigt at fortsætte de gode takter fra kamp et, både mht. forsvar men også angrebsspillet. Det blev i stor stil udslagsgivende, for pigerne gik på banen med vilje og gejst. Der blev delt øretæver ud i forsvaret og alle bød ind angrebsmæssigt, hvilket betød at Raklevs forsvar aldrig kunne tillade sig at hvile på laurbærrene. Forsvarsmæssigt fandt Ringsted en konstellation med Tilde Elhegn og Anna Werner i 3’er forsvaret, som ofte gjorde ondt på Raklevs bagkæde. Det betød også gode forudsætninger for målmand Anna Stockfleth, som havde flere 100% redninger. Angrebsmæssigt bød rigtig mange piger ind med skud og især gennembrud. Faktisk fik Ringsted 4 straffekast, som sagtens kunne have været blevet til flere med lidt held, som konsekvens af hurtigt presspil og gode udfordringer. Herunder skal Line Sivertsen og Sofie Jensen nævnes for at gå forrest med hurtigt spil og flotte finter i angrebsspillet. Ringsted var bagud hele kampen, men gav aldrig op og havde faktisk bolden med et minut igen med mulighed for at udligne, men måtte se det afsluttende forsøg gå forbi, så kampen endte med en Raklev sejr på 10-11. En flot fightet kamp mod en udmærket modstander, som desværre ikke fik det resultat vi allerhelst ønskede, ikke desto mindre går Ringsted pigerne derfra med opløftet pande og tro på at tingene godt kan lade sig gøre. Kampens spiller blev Sofie Jensen for hendes utrættelige angrebsindsats og flotte forsvarsspil.