Søndag d. 30/10-17 spillede TMS Ringsteds U14 pige første- og andet hold hjemme. Hold 2 vandt en knusende sikker sejr over Holbæk HK2 i A-rækken, på 20-13. En meget flot kollektiv fight der markerede pigernes første sejr i turneringen. Stor ros til alle spillerne og trænerne for at føre det hårde arbejde fra træningsbanen ud i livet i kampsituation. Kampens spiller blev Cecilie Amdi, der gjorde comeback efter en ufrivillig skadespause, som har holdt hende fra kampe igennem det meste af opstarten. Desværre spillede hold 1 og hold 2 i umiddelbart i forlængelse af hinanden og det er derfor ikke muligt for mig at komme med et mere redegørende referat af hold 2’s kamp.
Hold 1 mødte, som tidligere skrevet, HIK i en af sæsonens første definerende kampe. Det hold der løb med sejren i denne kamp, kunne meget vel blive det hold, der skulle slås med københavner holdet FIF om at gå med i bedste række efter jul. Hvis, vel at mærke, at forudsigelserne holder stik og de enkelte hold ikke ”dummer” sig. Det var da også tydeligt at mærke på pigerne fra begge hold at nervøsiteten prægede spillet, som blev usikkert, langsomt og til tider lidt for forudsigeligt. Det skulle dog vise sig at blive HIK, der først fik nerverne i ro og med godt 8 minutter til pause var de foran med hele 9-4. Spillet flød ikke for Ringsted pigerne der hurtigt kom til at fremstå frustrerede. For mange brændte chancer, ustruktureret angrebsspil og en kontrafase der ikke gav det afkast den plejede at gøre, betød at pigerne begyndte at se rådvilde ud. En udvisning til Petra Hansen i samme periode betød at det hele så lidt sort ud. Heldigvis virkede forsvaret stadig og udvisningen skulle vise sig at få resten af Ringsted pigerne op af stolen og ind i kampen, hvilket betød at stillingen ved pausen var 9-11 til gæsterne. En stilling, som selvsamme Petra havde gjort en stor indsats for at minimere med 5 flotte mål inden pausen.
Efter pausen kom Ringsted, om end ikke forvandlet ud, så snarere med mere tro på tingene. Enkelte justeringer blev foretaget forsvarsmæssigt og især angrebsspillet blev drøftet ift. hvor løsningerne lå i mod HIK’s drilske 5-1 forsvar. Bedre forsvar betød også flere redninger fra Mathilde Rømer, der endnu engang beviste at hun, sammen med hele holdet, er inde i en særdeles positiv udvikling, til Nordsjællændernes store ærgrelse. For i takt med at forsvaret blev bedre, blev angrebsspillet det også. Der blev stadig brændt for mange chancer, men kvaliteten af chancerne kan ikke forventes større når der tales Sjællands højeste U14 pige niveau. Heldigvis skulle det også vise sig at være nok i sidste ende, for Ringsted ender med at vinde halvlegen 10-5 og dermed kampen 19-16! Utrolig flot hold præstation at holde HIK nede på 5 mål i en halvleg og generelt kæmpe ros for den flotte moral, der viste sig da holdet var presset op i et hjørne og måtte kæmpe sig hele vejen op igen.
Kampens spiller blev Tascha Køj, som endnu en gang viste at hun er et samlingspunkt for hele holdet, også når det ser svært ud, hvor hun især i forsvaret viste hun endnu en gang sine kompetencer frem.
Næste kamp er torsdag d. 2/11-17 kl. 18:30 på pigernes hjemmebane nr. 2, nemlig Haslev Idrætsefterskole, Bregentvedvej 10, 4690 Haslev. Der er tale om dette års sidste pokalkamp for pigernes vedkommende og holdet tager i mod Nykøbing FH. Vi håber at se så mange interesserede, som muligt til en forhåbentlig spænende kamp.