TMS Ringsteds udvalgte U14 piger deltog søndag d. 17/9 i HRØ's niveau stævner, som denne dag tog plads i Rødovre Stadionhal. TMS ankom med en forhåndsseedning, som nummer 13 på Sjælland og var derfor til dagen blevet matchet op mod Hillerød og AB, som var seedet hhv. 12 og 15. Der var altså på forhånd lagt op til tætte opgør!

Første kamp stod mod Hillerød. Kampen bar præg af lidt nerver indledningsvis hvor begge hold forsøgte at finde deres spil. Det var heldigvis Ringsted pigerne der først kunne bryste sig af at få ro på spillet, hvilket betød at de langsomt udbyggede en føring, som gik fra 4-3 efter ca. 10 minutters spil til 12-5 ved pausen. Det var, som cifrene indikerer, især i forsvaret at Ringsted fik styr på spillet hvilket også kastede flere redninger af sig fra Mathilde Rømer. Hillerød forsøgte at udnytte deres dygtige stregspiller, både i form af hendes screeninger, men også med indspil. Heldigvis for Ringsted var de 4 midterste forsvarsspillere mere en klar på udfordringen og Hillerøds stregspiller blev pænt pakket sammen. Forsvaret var gennem hele kampen stærkt ført an af Tascha Køj, som med overblik og autoritet styrede begivenhedernes gang.

2. halvleg blev der gearet en anelse ned fra Ringsted pigernes side, uden at kampe på noget tidspunkt blev spændende. Forsvaret blev en anelse mere åbent, hvilket ikke gav indskiftede Line Christiansen specielt gode arbejdsvilkår. Det løste hun dog alligevel med flere gode redninger, til Hillerøds store ærgrelse. Til gengæld stemplede angrebet ind i kampen, hvor presspillet fra højre med venstre gang på gang åbnede nordsjællændernes forsvar. Presset blev især ledt an af Nicoline Vendelborg, som havde sin første officielle kamp i Ringsted trøjen, og det blev en debut hun formentlig vil huske. Gode pres, sikre afslutninger og solidt forsvarsspil betød at hun efter kampen fik titlen af kampens spiller.
Den eneste malurt fra kamp 1 var at der generelt blev brændt for meget på de store chancer, som der blev skabt, hvilket også resulterede i at der kun blev scoret 21 mål. Kampen slutter 21-12 til TMS. De mange brændte chancer skulle dog vise sig at være noget Ringsted havde tænkt sig at fortsætte med i kamp 2…

Kamp 2 stod mod AB. Ligesom Hillerød var det et hold, som der på forhånd ikke var det store kendskab til,og der blev derfor lagt vægt på at fortsætte de gode takter fra første kamp, blandt andet forsvarsspillet og ligge lidt på kontrafasen, samt øge scoringsprocenterne. Kampen blev afviklet i hal 2, som til trods for årstiden formodentlig har slået varmerekord, denne efterårs søndag! Kampen skulle afvikles under ulidelig varme forhold, hvilket desværre skulle vise sig at få en stor indflydelse på kampens forløb.
TMS pigerne lagde fra land med fysik og vilje, hvilket helt tydeligt ikke bekom AB specielt godt. Faktisk dækkede Ringsted så godt op at de eneste chancer AB kom til var langskud fra deres hårdtskydende venstreback, men det var ikke noget, som Mathilde Rømer i målet ikke havde styr på. Når forsvaret står godt, så bliver der også ofte gode muligheder for at praktisere kontraløb, og det var også gældende i denne kamp. 2. bølgen væltede ned over AB gang på gang, og især Sakine Muhcu på stregen fandt gang på gang hullerne hvor hun kunne stå fri. I 9 ud af 10 tilfælde traf Ringsted også den rigtige beslutning, men desværre blev der i et omfang undertegnede ikke kan huske lige, brændt afslutninger på det skammeligste. Faktisk var det ikke AB’s keeper der reddede Ringsted afslutningerne, det var faktisk mere afslutninger der blev sendt langt over mål. Undskyldninger bliver man ikke en bedre håndboldspiller af, men det kan dog ofte forklare hvad der foregår. Forklaringen går på at grundet hallens temperatur svedte pigerne utrolig meget i hænderne, hvilket tilnærmelsesvis neutraliserede harpiksens klistrende effekt. I forsvaret skal man dog ikke bruge harpiks og det lykkedes endnu en gang til UG, hvorfor AB kun formåede at score 2 gange i første halvleg. Ringsted havde dog ikke været kyniske nok og stillingen var derfor ”kun” 6-2 ved pausen.

2. halvleg bruger vi ikke så meget tid på. Dårlige beslutninger fra trænerteamet, blandt andet en formationsændring i forsvaret, betød at AB gik fra at være bagud 6-2 til at være foran 7-6. Der blev skiftet tilbage til den indledende kæde, hvilket stabiliserede forsvaret endnu en gang og betød at Ringsted ikke tillod AB at score mere end 10 mål i alt. Flot comeback af pigerne, som også kunne have gået i panik, men i stedet valgte at arbejde benhårdt og kom tilbage i kampen. Det var i høj grad takket være Petra Hansen, som viste stort format da der var mest brug for det. Kampen endte 15-10 til Ringsted og kampens spiller blev Mathilde Rømer.